30 marras Tyhmää maksaa turhasta – näin pienennät puhelinlaskua

Meitä täällä Moilla kiinnostaa luonnollisestikin, miten suomalaiset käyttävät kännyköitä ja dataa sun muuta, jotta voimme tarjota entistä parempia palveluita. Päätimme siis hieman tutkia datan käyttöä. Kyselytutkimuksessa selvisi, että suomalaiset HALUAVAT maksaa tyhjästä. 45 % suomalaisista käytti dataa kuukaudessa alle 5 gigaa. Puhelinlaskut voisivat siis monella olla huomattavasti pienemmät, jos vaikka vain vilkaistaisiin sitä todellista käyttöä.

Meidän kyselymme mukaan lähes kaikki suomalaiset (siis 80 %) ovat valinneet mobiililiittymäänsä rajattoman netin ja siitä maksetaan luonnollisestikin ekstraa. Silti monelle riittäisi vähempikin, sillä oikeita suurkuluttajia oli vain joka kymmenes vastaajista (10 % käytti yli 20 gigaa dataa kuukaudessa).

Samaan aikaan selvitimme, että moni yllättäen osaa arvioida datankäyttönsä suuruusluokan ihan oikein. Emme ihan ymmärrä miksi maksaa tyhjästä, kun halvemmallakin pääsisi. 6 gigaa dataa riittäisi huomattavan monelle suomalaiselle, eikä 12 euroa kuukaudessa ole siitä kovinkaan suuri hinta, vieläpä kun laatu on huippunopeaa 4G:tä. Lisäksi kun Moi-tiliin liittää useamman liittymän eli simmin, ne jakavat yhteistä datapottia, jolloin ei haittaa, vaikka toinen käyttää 8 gigaa ja toinen vain 2. Hinta pysyy samana! Olemmekin saaneet ihanilta asiakkailtamme paljon kiitosta tästä älykkäästä jaetun datan konseptistamme. Kiitos kaikista palautteista!

Datankäyttö kuuluu kyllä niihin hieman hämäriin käsitteisiin, joiden hahmottaminen voi tuntua hankalalta. Mun Moi -palvelusta oman kuukausittaisen käyttönsä pystyy tarkistamaan todella helposti ihan vain avaamalla palvelun. Mitäs jos sinäkin kokeilisit?

Syysterveisin, Ulla

Katso Moin uudet liittymäpaketit täältä. Päivitetty keväällä 2023.

Tagit: