3 joulu Puhelinvertailu: esittelyssä puhutuimmat Android-puhelimet 2018!

Honor 10  alkaen 349€

Honor 10 tarjoaa kaikki vuoden 2018 kuumimmat ominaisuudet ja nostaa ehdottomasti tasoa vuoden puhelinmalli kilpailussa. Ei siis ihme, että puhelinta voi jopa kuvailla markkinoiden parhaaksi hinta-laatusuhteeltaan! Honor 10 ulkoasu on hyvin lähellä Huawein malleja, mutta onnistuu silti erottumaan tyylillään. Sinisen ja harmaan sävyissä hohtava pinta kiiltelee valossa erityisen monikerroksisen lasin alla ja kiinnittää varmasti pidellessä ohikävelijöiden huomion.

5.84 tuumainen näyttö 19:9 kuvasuhteella sopii hyvin yhdellä kädellä käytettäväksi. Näytön resoluutio 2280×1080 tarjoaa erittäin hyvän toimivuuden, vaikkakin LCD:n näkyvyys kärsii hieman enemmän suorasta auringonvalosta OLED:iin verrattuna. Akun kesto on ehdottomasti yksi Honor 10 varjopuolista, eikä sen akku kestä normaalikäytössä edes päivää. Yksi asiaa lieventävä tekijä on kuitenkin Huawein Super Charge -lataus, jonka ansiosta puhelin latautuu uskomattoman nopeasti nollasta 63% 30 minuutissa!

One Plus 6T – alkaen 549€

OnePlus 6T malli on OnePlussan tähänastisista malleista huippusuoritus ja varmasti hintaluokkansa parhaita malleja. Mallissa on paljon uusia ominaisuuksia, kuten näytön sormenjälkitunnistin, sekä isompi akku, joiden ansiosta 6T on ehdottomasti puhelin, joka kannattaa hankkia.

Mallin muotoilu on tyylikäs lasisella pinnalla, joka sopii hyvin käteen. Värivaihtoehtoina on joko Midnight Black, tai Mirror Black. Näyttö on huikea 6.41 tuuman Full HD+ AMOLED, 2340×1080 resoluutiolla. Erityismaininnan malli saa sen aidosti kestävästä akusta, joka kestää koko päivän käytössä. Miinukset malli saa 3.5mm kuulokeliitännän, sekä langattoman latausominaisuuden puuttumisesta.

OnePlus 6T:n kamera on erittäin tehokas, muttei kuitenkaan ihan markkinoiden paras. Takakameroita on kaksi, joista pääkamera on 16Mb Sony IMX 519 (f/1.7) ja toinen on 20Mb Sony IMX 376K, (f/1.7). Etukameran laatu on myös erittäin hyvä; 19Mb Sony IMX 376K, (f/1.7).

Huawei Mate20 Pro —  n. 989€

Huawei mate 20 Pro erottautuu markkinoilla erityisesti huippuluokan kameratoiminnoillaan ja varusteillaan. Erinomaisten kameraominaisuuksiensa lisäksi malli on äärettömän nopea, akun kesto omaa luokkaansa, sekä sen lataaminen nopeaa jopa langattomasti! Vaikkakin lasinen kuori on herkkä halkeamille, on sen pyöreäkulmainen muotoilu miellyttävä kädessä, sekä kaunis katsella.

Huawei Mate 20 Pro on menestynyt nopeustesteissä erittäin hyvin ja sitä on rankattu toistaiseksi jopa nopeimmaksi Android-laitteeksi markkinoilla, vaikkakaan ei isolla johdolla. Laitteen sisäinen muisti on jo itsessään huikeat 128GB, mutta muistia voi lisätä erillisen muistikortin avulla halutessaan. Laitteen Kirin 980 -järjestelmäpiiri mahdollistaa nopean 4G LTE nettiyhteyden (maks. 1,4 Gbit/s, kategoria 21), muttei kuitenkaan tue 5G-verkkoa. Akun lataus on nopeaa ja onnistuu langattomasti. Uusi 40W Super Charger -ominaisuus lataa puhelimen nollasta 70% 30 minuutissa ja jopa langaton lataus on tuplasti nopeampi, kuin monessa muussa markkinoilla olevassa mallissa.

Puhelimesta löytyy kolme eri kameraa; pääkamera (40Mp laajakulmaobjektiivi f/1.8), telekamera (8Mp, f/2.4), ja ultralaajakuvakamera (20Mp, f/2.2). Huawei Mate 20 Pro:n kamera yltää erinomaisiin tuloksiin! Kameran ultraleveä linssi mahdollistaa erittäin tarkan kuvanlaadun jopa 2,5cm läheisyydeltä.

Samsung S9 Plus  n. 849€

Samsung s9 Plus on todellakin tämän hetken Androidin parhaimmistoa sen ylisuuren 6.2 tuuman näytön, sekä hämärävalaistuksen päihittävän dual-lens kameran ansiosta. Mallin noussutta hintaa on kuitenkin hieman vaikea selittää, sillä se muistuttaa hyvin paljon edellistä S8 mallia. Parannuksia vanhempaan malliin on sormenjälkitunnistuksen parempi sijainti, sekä stereo laatuiset kaiuttimet.

Samsung tuo takaisin tyylikkään lasin ja metallin yhdistelmän S9+ mallissaan. 6.2 tuuman Quad HD+ Super AMOLED kaartuva näytön ansiosta 90% puhelimen etumuksesta on näyttöä. Suuri näyttö tuo kuitenkin käyttömukavuuteen hieman miinusta, sillä sen pitelemiseen tarvitaan myös isommat kädet. Sormenjälkitunnistimen sijainti on S9 Plus mallissa puhelimen takana, vaikkakin osassa markkinoilla olevissa malleissa ominaisuus löytyy jo näytöstä. Erityismainintana malli saa plussaa stereokaiuttimistaan, sekä erityisen hyvästä pimeälaadun kamerastaan. Kamera on 12Mb (f/1.5-2.4) Dual Pixel OIS LED salamalla. Erityisen teknologian avulla kameran linssi toimii kuin ihmissilmä ja on ensimmäinen laatuaan markkinoilla.

Lue lisää aiheesta:

Puhelin koululaiselle — ota ainakin nämä huomioon

OnePlus 5 käyttäjähaastattelu – Aukusti 12 v

Huawei Honor 9 käyttäjähaastattelu – Pyry 12 v

OnePlus 5 arvostelu: Hinta-laatusuhde jälleen kohdallaan

Jos olet vaihtamassa liittymää, lue tämä muistilista ensin!

Tagit: