24 heinä Puhelin lomamatkalla — 10+1 parasta sovellusta matkalle mukaan!

Lomalla on mukava vaihtaa maisemaa. Suuntaatpa reissusi sitten kotimaahan tai ulkomaille, kannattaa varmistaa, että ulottuvilla on niin ruokaa, karttoja, kirjoja kuin majoitusehdotuksiakin. Nämä kaikki mahtuvat puhelimeesi eivätkä paina mitään. Matkapuhelinoperaattori Moin teettämä kyselytutkimus osoittaakin, että puhelin on suomalaisille lomalla ennen kaikkea kamera ja kartta 😎🌴

Nomadi🗺

Nomadista löytyy erilaisia valmiita reittejä eri kaupungeissa. Voit joko seurata käyttäjien luomia reittejä tai luoda omasi. Nomadin kartat voi ladata omalle puhelimelle ja käyttää myös offline-tilassa.

TripAdvisor🔰

TripAdvisor on yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä matkailusovelluksista, eikä suotta. Muiden käyttäjien kirjoittamien arvostelujen perustella matkakohteesta on helppo etsiä itselleen esimerkiksi sopivia ravintoloita, mielenkiintoisia aktiviteetteja sekä parhaita yöpymispaikkoja.

AirBnB🛏

AirBnB:n avulla voit majoittua kuin paikallinen. Sovelluksesta löytyy majoitusta moneen makuun: suuria villoja, mökkimajoitusta, citykoteja sekä yksittäisiä huoneita.

Kindle, BookBeat tai Storytel📚

Enää reissuun ei tarvitse raahata kasapäin painavia kirjoja, sillä kirjat kulkevat mukana taskussa. Erilaiset puhelimeen ladattavat kirjasovellukset ovat kätevä tapa lukea tai kuunnella kirjoja mm. rannalla, lentokoneessa tai sohvalla sadepäivänä.

AroundMe🔎

AroundMe löytää sijaintisi perusteella lähimmät pankit, baarit, ruokakaupat, elokuvateatterit ja taksitolpat. Erittäin kätevä sovellus vieraassa kaupungissa.

Yuggler👶

Yuggler on lapsiperheen pelastus. Sovellus auttaa löytämään lähistöltä kaikki lapsiystävälliset kohteet ja aktiviteetit. Vinkkien, valokuvien sekä hakusuodattimien avulla on helppo löytää lapsille sopivaa puuhaa.

WeShare💶

WeSharen avulla on helppo ja jakaa kuluja varsinkin suuremmalla matkaporukalla. WeShare kertoo jokaisen osuuden kustakin kulusta.  WeShare on yhdistetty MobilePayhyn, jonka avulla myös maksujen tasaus onnistuu helposti.

Citymapper🚃

Citymapper on kätevä reittiopas, joka toimii monissa maailman suurimmista kaupungeista. Sen avulla saat yksityiskohtaiset tiedot matkasta ja sen kestosta sekä esimerkiksi mahdollisista ruuhkista matkan varrella. Sovelluksessa mukana olevien kaupunkien määrä kasvaa jatkuvasti.

Packpoint📝

Vihaatko pakkaamista? Packpoint luo sinulle valmiin pakkauslistan perustuen mm. matkan pituuteen, määränpäähän, sääennustuksiin sekä matkalle suunniteltuihin aktiviteetteihin.

Google Translate💬

Google Translate on suuri apu vieraskielisissä paikoissa. Tiesitkö, että Google Translaten puhelinsovelluksella voi myös ottaa kuvan vieraskielisestä tekstistä ja kääntää sen suoraan halutulle kielelle? Sovellukseen voi ladata kieliä myös etukäteen ja käyttää sitä matkalla myös ilman verkkoyhteyttä.

+1. Flush🚾

Flush on korvaamaton apu äkillisen vessahädän iskiessä: se näyttää kartalla sinua lähimmät wc:t

Lisää aiheesta:

EU roaming -muistilista – älä jää puhelimen kanssa pulaan

Tutkimus: Puhelin ei ole ulkomailla samanlainen viihdekeskus kuin kotona

Miksi kännykän käyttöä yhä rajoitetaan lentokoneissa?

 

Tagit: