27 marras Ostajan opas – joulun parhaat älypuhelimet hintaluokittain

Peruspuhelimet

Samsung Galaxy J3 2017 (145€)

Samsung Galaxy J3 2016 oli myyntimenestys ja nyt uusi, vuoden 2017 malli jatkaa siitä mihin edeltäjänsä jäi. Päivitetty Galaxy J3 on ottanut ison askeleen eteenpäin varsinkin laadukkaan kameran ja entistä kirkkaamman näytön suhteen.

Puutteena voisi mainita, että uuden J3:n akku ei ole enään vaihdettava aiemman mallin tapaan. Osa käyttäjistä voi kokea häiritsevät myös useat valmistajan valmiiksi asennetut sovellukset joita ei voi poistaa. Uusi Samsung Galaxy J3 on kuitenkin muotoilultaan tyylikäs ja jämäkkä, ja se kestää hyvin vertailun muihin saman hintaluokan puhelimiin.

 

Nokia 3 (149€)

Nokia luo nahkaansa älypuhelinmarkkinoilla julkaisemalla vuonna 2017 neljä uutta Android-puhelinta Suomen markkinoille. Malliston linja on suoraviivainen: mitä suurempi numero, sitä korkeampi hinta. Mallistoon kuuluvat Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 sekä Nokia 8.

Nokia 3 lukeutuu hintansa puolesta markkinoiden häntäpäähän, mutta siitä huolimatta kyseessä on erittäin kilpailukykyinen paketti. Puhdas Android -käyttöliittymä on ehdoton plussa, eikä turhia valmistajan omia sovelluksia ole väkisin väännetty mukaan. Muovikuoresta huolimatta myös Nokia 3:n tuntuma on erittäin laadukas. Viimeistely näkyy erityisesti jämäkässä rungossa ja nappuloissa. Nokia on luvannut myös edullisempiin puhelimiinsa jopa kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä ja toistaiseksi lupaus on pitänyt mainiosti.

Vaikka suuria puutteita Nokia 3:ssa ei olekaan täytyy tämän hintaluokan puhelimessa jostain aina tinkiä. Tämä tulee esiin suorituskyvyssä, näytön tarkkuudessa, muistin määrässä ja esimerkiksi sormenjälkitunnistimen puuttumisessa. Toisaalta Nokia 3:n aiemmin mainitut ominaisuudet riittävät varmasti monille. Puhelin tukee myös mobiilimaksamiseen tarvittavaa NFC-yhteyttä sekä gyroskooppi-anturia, joka mahdollistaa esimerkiksi Pokémon Go:n kaltaisten pelien pelaamisen. 150 euron hintaluokassa Nokia 3 on erinomainen vaihtoehto.

 

Hinta-laatusuhde kohdallaan

Huawei Honor 9 (415€)

Huawei Honor 9 on mielenkiintoinen seuraaja huippusuositulle Honor 8:lle. Uusi tulokas tarjoilee runsaasti “lippulaiva” -ominaisuuksia hieman huokeampaan hintaan. Kamera on taattua Huawei laatua ja toimii hyvin vaikeissakin olosuhteissa. Puutteena voi mainita optisen kuvanvaukauksen puuttumisen. Erityisiä huippu ominaisuuksia ei voi nostaa esiin, mutta tyylikäs muotoilu, erinomainen suorituskyky sekä viimeistelty käyttökokemus tekevät Huawei Honor 9:sta hinta-laatusuhteeltaan kilpailukykyisen haastajan puhelinmarkkinoille.

Samsung Galaxy A5 (279€)

Samsung on julkaissut uuden Galaxy A5 pienillä päivityksillä ja viilatulla ulkoasulla jo kolmena vuonna peräkkäin. Kehitys on tuottanut tulosta ja huomio kiinnittyy uudessa Galaxy A5:ssa ensimmäisenä erittäin tyylikkääseen ulkoasuun. Lippulaiva-tason ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin hintaansa nähden jopa hämmentävän vähän suorituskykyä. Esimerkiksi jo vuoden vanhaan OnePlus 3T:hen verrattuna, ei uusi Galaxy A5 pysy perässä oikeastaan millään osa-alueella.

Lippulaivapuhelimet

OnePlus 5 (479€)

Kiinalaisvalmistaja OnePlus jatkaa voittokulkuaan julkaisemalla seuraajan huippusuositulle OnePlus 3T:lle. Uusi OnePlus 5 on hieman edeltäjäänsä kalliimpi, mutta ehdottomasti yksi markkinoiden houkuttelevimmista puhelimista tällä hetkellä. Loistava kamera ja erinomainen suorituskyky yhdistettynä erittäin tyylikkääseen ulkoasuun tekevät OnePlus 5:stä loistavan vaihtoehdon edullista lippulaiva-mallia etsivälle.

Nokia 8 (498€)

Nokian uuden malliston lippulaiva Nokia 8:aan on pakattu runsaasti hyviä ominaisuuksia, kuten upea QHD-näyttö ja voimakas prosessori, mutta kauniista ulkomuodostaan huolimatta se ei onnistu erottumaan edukseen kilpailijoihinsa verrattuna. Korkea suositushinta nostaa Nokia 8 kilpailemaan esimerkiksi uuden OnePlus 5:n ja Samsung Galaxy S8:n kanssa. Tässä kilpailussa se jää selvästi kilpailijoiden jalkoihin. Vaikka Nokian uusi tuleminen onkin ollut piristävä tuulahdus älypuhelinmarkkinoilla, jää uusi lippulaivamalli vielä kauas markkinoiden kärjestä.

Samsung Galaxy S8 (599€)

Uusi Samsung S8 on hämmästyttävän kaunis puhelin. Lähes kehyksetön Infinity-näyttö on erittäin laadukas ja tarkka. Myös pintojen viimeistely ja laatutuntuma ovat erinomaiset. Kritiikkiä voi antaa suojausominaisuuksien toteutuksesta. Esimerkiksi sormenjälkitunnistimen sijoittaminen puhelimen takaosaan, kameran linssin viereen tuntuu käytössä kankealta ja kameran linssiä saa olla pyyhkimässä aina ennen kuvaamista. Myös kasvojen tunnistus ja iiris-skannerin käyttö takkuavat.

Pienistä outouksista huolimatta Samsung Galaxy S8:n paranneltu akun kesto ja huippuluokan kamera ovat markkinoiden kärkeä. Kalliista hinnastaan huolimatta Galaxy S8 on ehdottomasti hintansa arvoinen ja sitä on helppo suositella kenelle tahansa.

iPhone X (1 179€)

Applen paras älypuhelin tähän mennessä. Koti-näppäin on saanut jäädä kun sormenjälkitunnistin on korvattu Face-ID-kasvojentunnistuksella (joka todella toimii) ja uusi näyttö kattaa nyt koko puhelimen. Näyttö on laadukas ja valovoimainen, kamera on totutusti erinomainen ja paranneltu akunkesto takaavat laadukkaan käyttökokemuksen.

Näin kalliille puhelimelle on vaikea antaa täysiä pisteitä, mutta nyt ollaan lähempänä kuin koskaan ennen. Uusi iPhone X on mahtava puhelin ja jos kallis hinta ei ole este, voi iPhone X:ää suositella hyvillä mielin kaikille.

Tagit: