
13 marras OnePlus 5 arvostelu: Hinta-laatusuhde jälleen kohdallaan
OnePlus julkisti uuden lippulaivapuhelimen 5.5.2017 nimellä OnePlus 5. Uutuus tuli 3T-mallin seuraajaksi.
Siis mitä, 1, 2, 3, …5? Ihmetteletkö miksei nimi ole loogisemmin 4? Mielenkiintoinen sivujuonne, koska Aasian kielissä, kuten kiinassa, neljä ja kuolema (sì ja sǐ) on sikäläiseen ajatusmaailmaan epämukavan lähellä toisiaan – voi olla vaikea lyödä läpi kun käyttäjät pelkää henkensä edestä. 😅
Päällimmäiset fiilikset muutaman kuukauden käytön jälkeen
Meidän tiimi on testannut uutta viitosmallia jo hyvän aikaa ja jos pitäisi koko käyttökokemus puristaa yhteen lauseeseen, niin pitäisi yksinkertaisesti todeta: Hinta-laatusuhde on todella kova.
Kokonaisarvosana 4 / 5
Plussat
Akunkesto 👍
Latausnopeus 👍
Rahalle saa vastinetta 👍
Miinukset
Ei muistikorttipaikkaa 👎
Ei vedenkestävyyttä 👎
Hidastelua pelatessa (varauksella) 👎
OnePlus 5:stä löytyy sormenjälkitunnistinta, tuplakameraa (eli Instaan saa kivannäköisiä kuvia joissa tausta on blurrattu), tuplasimmipaikkaa, 5,5 tuuman näyttöä, tallennustilaa mukavat 64-128 gigaa, näin alkulämmittelyksi. Puhelin tuntuu käteen jämäkältä reunoilla olevia nappuloita myöten.
Akkukesto on yllättävänkin hyvä, saa ihan tosissaan kuluttaa videota jos meinaa saada akun tyhjäksi päivässä. Ja akun lataaminen, ai että! Latausnopeus on tyhjähköllä akulla lähes 2 prosenttia per minuutti, eli jo viiden minuutin hätälatauksella pärjää pitkään. Nopeus on kiitos Dash Charge -nimisen teknologian, ehkä osalle jo tuttu edeltävästä mallista. Mutta tästä latausnopeudesta pääsee nauttimaan vain OnePlussan omilla latureilla.
Siinä tärkeimmät syyt miksi OnePlus 5 tulee olemaan yksi ostetuimmista luureista ~500 euron hintaluokassa.
Tietyt asiat vaatii tottumista
Mutta, kuten ehkä moni muukin älypuhelin ilman suojakuorta, OnePlus 5 tuntuu liukkaalta kuin saippuapala. Eli jos et halua riskeerata lähes varmaa puhelimen luiskahtamista katuun, kannattaa hankkia suojakuori heti.
Jos yhtään vertailet ja suunnittelet, voit ostaa suojakuoren jopa 80 prosentin alennuksella kalleimpaan vaihtoehtoon verrattuna (esimerkkinä DealExtreme: 3,82 € vs Elisa: 21,90 €). Meidän tiimissä tykästyttiin enemmän kovaan StyleSwap-kuoreen kuin pehmeämpään Flip-suojaan.
Jos on tottunut hipeltämään mekaanisella näppäimellä varustettua puhelinta (vaikka iPhonea), saattaa OnePlus 5:n hipaisunäppäimiä pitää jopa yliherkkinä. Herkkyys korostuu jos edellinen puhelin on ollut yhtään pienempi, eikä peukalolla välttämättä ole tottunut kurottelemaan ympäri näyttöä, ja jos käsi ei ole lumilapion kokoinen. Kurottelussa kämmen hyvin helposti osuu luurin alalaidalla oleviin näppäimiin jotka tosiaan toimivat hipaisusta ja odottamattomista vahinkonäppäilyistä saattaa tapahtua todella ärsyttäviä asioita. Ratkaisu: käytä molempia käsiä. 🙌
Kosketusherkkyyden positiivinen puoli on se, että esimerkiksi sormenpäälukijaa ei oikeasti tarvitse kuin hipaista, niin luuri on jo auki. Toisaalta, jos nappuloiden tehdasasetukset ei miellytä, niitä voi myös kustomoida ihanasti (Settings > Buttons) omaan lapaseen sopiviksi.
Ajoittaista tökkimistä pelatessa
Oli pieni yllätys huomata, että Pokémon Go tökki siellä täällä. Pokémon Gossa on tarkoitus kerätä erilaisia mönkiäisiä heittämällä niitä pokepalloilla, joka tapahtuu pyörittämällä sormea ruudulla kohtalaisella vauhdilla ja päästämällä irti – ei kummoinen temppu näin nykyaikaiselle prosessorille.
Mutta jostakin kumman syystä OnePlus 5:lle teki välillä tiukkaa pysyä oman tai tokaluokkalaisen sormen pyörityksen tahdissa. Ehkä ongelma oli yksilössä, arvelemme. Tai tähtien asennossa.
Muissa testeissä pelaaminen on toiminut kiitettävästi, vaikkakin Gadgets 360 huomasi pientä puutetta Asphalt 8:ssa (nopea autopeli), jonka pyörittäminen on jo selvästi Pokémon Go:ta kovempi ponnistus miltä tahansa luurilta.
Pelaajille löytyy kiva lisäasetus OnePlus5:ssä: Do not disturb. Sillä saa kätevästi valittua notifikaatiot tai muuta häiriötekijät pois päältä kun tietty peli on käynnissä.
Kiitos aiemmin mainitun Dash Chargen, luuria voi ladata ja pelata yhtäaikaa ilman kuumentumisvaaraa – ja puhelin lataa silti yhtä nopeasti! Pelaajat kiittävät.
OnePlus 5:n tekniset tiedot meille nörteimmille
- Käyttöjärjestelmä Android 7.1.1, OxygenOS 4.5.3
- Prosessori Snapdragon 835 -8-ydinsuoritin 2,5 & 1,9 GHz
- Keskusmuisti 6/8 Gt
- Tallennustila 64/128 Gt
- Näyttö 5,5″, 1920 x 1080, 401 ppi
- Pääkamera 16 MP (f/1,7) + 20 MP (f/2,6), kaksoisledsalama
- Kakkoskamera 16 MP, f/2,0
- Mitat 154,2 x 74,1 x 7,3 mm
- Paino 153 g
- Akku 3300 mAh (kiinteä)
- Nfc on
- Sim 2 x nano-sim
- Sormenjälkilukija on
- Muistikorttipaikka ei