3 helmi Moi on ottanut käyttöön VoLTEn eli 4G-puhelut

Moi on ottanut käyttöön 4G-puhelut, joita kutsutaan myös nimellä VoLTE. Mitä tämä tarkoittaa? Selvitämme blogissamme, mistä on kyse ja miten uudistus vaikuttaa Moin asiakkaisiin.

Mitä VoLTE tarkoittaa?

Käyttöön otettu 4G-puhe (VoLTE) on tekninen ominaisuus, jolla puhelut kulkevat 4G-verkossa.  Tähän asti 4G-verkkoa on käytetty pelkästään datan siirtoon ja puhelun ajaksi on siirrytty joko 2G- tai 3G-verkkoon.

4G-puheen etuja ovat puheluiden parempi äänenlaatu ja nopeampi kytkeytymisaika. Yllätyksen 4G-puheen käytössä voi alkuun kokea, kun puhelu kytkeytyy odotettua nopeammin ja äänikin kuulostaa paremmalta.

Miten 4G-puhelut saa käyttöön?

Moi on avannut 4G-puhelut mahdollisiksi kaikille liittymille. 4G-puheen käyttö vaatii sitä tukevan päätelaitteen, jollaisia useimmat uusimmista puhelimista ovat. Vanhemmat puhelimet, jotka eivät tue 4G-puheluja, jatkavat soittamista normaaliin tapaan 2G- ja 3G-verkoissa.

Useimmissa puhelimissa 4G-puhe on automaattisesti päällä, mutta joissain malleissa sen voi joutua valitsemaan asetuksista:

Moi ohjeet: Miten kytketään VoLTE päälle? (Android)
Moi ohjeet: Miten kytketään VoLTE päälle? (Apple)

Moin asiakkaille 4G-puhe on helppo uudistus. Liittymäsopimuksiin ja hinnoitteluun ei tule muutoksia eikä palvelua tarvitse erikseen ostaa tai kytkeä päälle Mun Moista.

Miten VoLTE vaikuttaa puhelimen käyttöön?

Uudistus 4G-puhelujen käyttöönotossa vaikuttaa eniten ulkomailla. Monissa maissa operaattorit ovat hiljalleen luopumassa 2G- ja 3G-verkkojen ylläpidosta – USA:ssa jo varsin nopealla aikataululla. Roaming-sopimuksiin nopeimpien maiden kanssa on jo liitetty 4G-puhe, mutta puhelujen soittaminen vaatii aina 4G-puhetta tukevan laitteen. Tämä on syytä ottaa huomioon erityisesti USA:han matkatessa.

Suomessakin operaattorit suunnittelevat 3G-verkkojen alasajoa, mutta aikataulu on hitaampi. 2G-verkko varmistaa siis vielä pitkään puhelujen toiminnan kotimaassa.

Tagit: