8 huhti Moi nousi ykköseksi Iltalehden kattavassa liittymävertailussa – vastassa Telia, DNA ja Elisa Saunalahti

Iltalehti julkaisi kännykkäliittymien jättivertailun eri operaattorien liittymien hinnoista. Liittymätarpeita on toki monia, jonka takia vertailu tehtiin fiksusti kolmessa eri kategoriassa:

  • kevyet perusliittymät,
  • useimmille älypuhelinkäyttäjille soveltuvat liittymät ja
  • vaativan käytön liittymät.

Miten vertailussa kävi? Moi oli edullisin vaihtoehto kaikissa kategorioissa. Näin voitot irtosivat.

Höyhensarja: Kevyet perusliittymät

Kevyissä perusliittymissä Moin kuude euron kuukausihinta erottui edukseen, sillä toiseksi edullisin vaihtoehto lähenteli jo kymppiä. Hinta-laatusuhde on Moilla erinomainen, sillä esimerkiksi Elisan selvästi kalliimman liittymän datansiirto on nykypäivänä jo hitaaksi luokiteltava 1 Mbit/sekunti, kun taas Moilla data liikkuu 100 Mbit/sekunti, eli satakertaisella nopeudella, edullisemmin.

Keskisarja: Useimmille älypuhelinkäyttäjille soveltuvat liittymät

Useimmille älypuhelinkäyttäjille soveltuvissa liittymissä ero muihin kasvoi – Moin tarjoama rajattoman mobiilidatan liittymävaihtoehto on yli kymmenen euroa edullisempi kuukaudessa kuin kategorian kalleimmat Elisa Saunalahti ja Telia. Elisan liittymät kuitenkin poikkeavat muista siinä, että niihin tulee tämän päälle lisähinta jos ei halua vastaanottaa Elisan ja joidenkin yhteistyökumppaneiden markkinointiviestejä.

Tässä ryhmässä DNA oli toiseksi edullisin (kuitenkin lähes kuusi euroa Moita kalliimpi), mutta toistaalta DNA:n hinnoissa ei huomioida liittymän avausmaksua.

Raskassarja: Vaativaan käyttöön soveltuvat liittymät

Viimeisessä kategoriassa Iltalehti vertaili vaativaan käyttöön soveltuvia liittymiä suurkuluttajille ja nyt ero repesi vertailun suurimmaksi. Jälleen kerran Moi selviytyi voittajana ja ainoana, joka tarjoaa liittymää alle 30 eurolla kuukaudessa. Tähän hintaan sisältyy rajaton määrä 4G-mobiilidataa. Ylivoimaisesti kallein saman kategorian liittymä löytyy Elisalta, ollen yli kaksi kertaa Moita kalliimpi, jopa markkinointiluvan kanssa.

Liittymissä ja operaattoreissa on eroja

Iltalehden liittymävertailun keskiössä olivat lähinnä liittymien hinnat. Moi-liittymän kilpailuetu ei kuitenkaan ole ainoastaan hinta. Moilla on kunnianhimoiset tavoitteet, mutta se ei tähtää Suomen suurimmaksi operaattoriksi, vaan rakastetuimmaksi. Väittäisimme, että pesäero muihin on jo tehty.

Tiesitkö?

Moi on suoraselkäinen ja tarjoaa saman edullisen hinnan kaikille – yhdenkään vanhan asiakkaan ei tarvitse koskaan tuntea itseään petetyksi siksi että uudet saavat saman palvelun halvemmalla
Kiitellyssä Mun Moi -applikaatiossa näet kaikkien simmien kulutuksen, muokkaat niiden palveluja ja asetuksia helposti ja asetat vaikka data-aresteja
Moin kanssa unohtuneet laskut ja laskuroska on historiaa koska veloitus tapahtuu suoraan maksukortilta samaan tapaan kuin Netflixillä tai Spotifylla (erittelyn saa tietenkin aina sähköpostiin)
Asiakkaat rakastavat Moita (kouluarvosana 9 ensimmäisestä vuodesta)
Ei määräaikaisuuksia, ei sitoumuksia, ei ketunhäntiä kainalossa
Moi on ketterä ja jatkuvasti uudistuva
Moi on 100% kotimainen

Tutustu Moin liittymiin tästä.

Lue lisää aiheesta:

Liittymän vaihto ajankohtaista? Lue päivitetyt suositukset kunkin tyyppiselle käyttäjälle!

Yle ja viestintäministeriö uutisoi: Nyt moni maksaa tyhjästä

HS:n vertailussa selvitettiin kännykkäliittymät ”juttelijalle”, ”keskivertokäyttäjälle” ja ”viihdekäyttäjälle”

Jos olet vaihtamassa liittymää, lue tämä muistilista ensin!

Katso Moin uudet liittymäpaketit täältä. Päivitetty keväällä 2023.

Tagit: