8 syys Riistakamera tarvitsee tehokkaan ja edullisen liittymän!

Niin kuin kaikki teknologia, myös lähettävien riistakameroiden kehitys on ollut huomattavaa viimeisimpien vuosien aikana ja ne tarvitsevat yhä nopeampia ja tehokkaampia yhteyksiä. Siirtyessä uudempiin kameramalleihin ei 2G-yhteys tuppaa enää riittämään huomattavasti suurempien video- tai kuvatiedostojen lähetykseen.

Yksi kehityksen esiin tuomia haasteita riistakameran omistajalle onkin hintojen nousu tarvittavan liittymän tehokkuuden kasvaessa. Tämän vuoksi onkin hyvä kilpailuttaa ja seurata liittymäntarjoajien hintoja ja datakattoja aktiivisesti!

Nopea ja edullinen vaihtoehto riistakameran simmiksi

Moin liittymät hyödyntävät DNA:n verkkoa, jonka kuuluvuus kantaa pitkälle läpi Suomen ja joka on tutkitusti nopein verkko Suomessa. Edullisin ja riistakameran simmiksi toimiva littymä on Moin Laitenetti. Yleisesti ottaen riistakamerat eivät montaa gigaa kuukaudessa siirrä, mutta jos tämä datamäärä ei riitä (esimerkiksi useiden kymmenien videotiedostojen vuoksi), suositteleme esimerkiksi Moin reiluja 4G- tai 5G-liittymiä.

Moin liittymät on mahdollista saada täysin rajattomalla mobiilidatalla, jolloin ei tarvitse pelätä edes videomateriaalien lähetyksen aiheuttamaa datakuormaa. Rajattoman mobiilidatan liittymän saa Moilta jopa 22 euron kuukausihintaan. Edullisemmissa simmeissä dataa on tarjolla 8 gigan verran 15 euron hinnalla. 😊

P.S. Moin simmin saa myös PIN-koodittomana, joka on toivottu ominaisuus erityisesti riistakamerakäyttäjien keskuudessa! Voit tilata uuden pinnittömän simmin asiakaspalvelusta. 👍 Käy valitsemassa juuri omaan käyttöösi sopiva simmi sivuiltamme!

Riistakameran datan käytöstä

Paljonko lähettävä riistakamera voisi kuluttaa dataa kuukaudessa? Uudemmissa kameroissa kuvien koko on noin 500 kt (kilotavua) ja 5 sekuntia pitkän videon koko on 5 Mt (megatavua). Datan tarpeen voi laskea näistä tiedoista. Jos datapotti on 4 Gt (gigatavua) / kk, niin edellä mainitun kokoisia kuvia mahtuu datakattoon noin 4 000 000 000 / 500 000= 8 000 kpl! Ja päivää kohti kamera voi lähettää keskimäärin 8000 / 30 = 266 kpl kuvaa. Videoita 4 000 000 000 / 5 000 000 = 800 kpl! Tämä tekee päivää kohden keskimäärin noin 26 kpl videota.

Lue lisää aiheesta:

Moi-kokemuksia — Asiakkaamme Sami: ”Moi Mobiili on hyvä, nopea ja luotettava.”

Tekstiviestit ovat maailman kalleinta dataa – tekstaa mobiilidatalla

Moi nousi ykköseksi Iltalehden kattavassa liittymävertailussa — vastassa Telia, DNA ja Elisa

Tagit: