12 kesä EU-roaming Moilla – näin roumaus toimii!

Moi noudattaa 15. kesäkuuta alkaen Euroopan parlamentin vahvistamaa asetusta, jonka mukaan EU- ja ETA-maiden alueella puhelinta voi käyttää pääsääntöisesti kotimaan hinnoin.

Erästä poliitikkoa mukaillen, tässä neljä pointtia Moin uudesta EU-roumauksesta.[ordered_list]

  1. Puhelut ja tekstiviestit ovat EU- ja ETA-alueilla samanhintaisia kuin kotimaassa. Pulise-kuin-kotona siis myös EU- ja ETA-alueilla!
  2. Dataa on käytössä kohtuullisesti normaalimatkusteluun EU/ETA-alueella ilman lisämaksua. Moilla se on Moi Rento 4G -liittymissä 16 Gt / simmi ja rajattomissa mobiilidatapaketeissa 22-28 Gt/simmi.  Ylimenevästä datasta veloitetaan 2,5€ /Gt.
  3. Saadaksesi uudet edulliset hinnat EU/ETA-alueella, Sinun ei tarvitse tehdä mitään Moin asiakkaana. Me olemme hoitaneet hommat!
  4. Sinulta ei häviä gigaakaan, vaikka et matkustakaan.

[/ordered_list]

Kaikissa Moi -simmeissä puhelut ja tekstiviestit ovat EU- ja ETA-alueilla samanhintaisia kuin kotimaassa.

Kohtuu-data-käyttö EU/ETA-alueella

Koska datan hinta vaihtelee Euroopan eri maiden välillä, on lainsäädännössä määritelty niin sanottu kohtuullisen käytön raja dataroumaukselle. Lähtökohtana uudessa hinnoittelussa on, että normaaliin matkusteluun dataa on kohtuullisesti ilman lisämaksua. Moilla se on Moi Rento 4G -liittymissä 16 Gt / simmi ja rajattomissa mobiilidatapaketeissa 22-28 Gt/simmi. Liittymäkohtaiseen kohtuu-data-käyttö-rajaan asti, data laskutetaan kotimaan hinnalla. Tämän jälkeen myös EU:ssa peritään kotimaan hinnan lisäksi erillinen liittymäkohtainen roumaus-maksu 2,5€/Gt/simmi, joka veloitetaan todellisen käytön mukaan per Mt (joka maksaa 0,002232 €/Mt, ja yhdessä Gt:ssä on muuten 1024 Mt:a, näin knoppitietona 🙂 .

Uudet palvelut Mun Moissa

EU/ETA-roumausta on helppo seurata Mun Moissa. Siellä voi tarkastaa liittymäkohtaisen kohtuullisen käytön rajan sekä datan kulutuksen EU/ETA-alueella.

Mun Moissa voi myös asettaa ilmaiseksi lisämaksullisen dataroumauksen euromääräisen käyttörajan. Käyttöraja rajoittaa roumaus-käyttöä sekä EU/ETA-alueen ulkopuolella, että EU/ETA-alueella silloin kun liittymään kuuluva kotimaan hintainen kohtuukäyttö on käytetty loppuun.

Huoletonta käyttöä

Saat aina ulkomailla tekstiviestillä automaattisesti tiedon roumaus-hinnoista. Kohtuullisen käytön rajojen sekä lisämaksullisen dataroumauksen täyttymisestä saat myös tekstiviesti-ilmoituksen. Hinnasto on näkyvillä www.moi.fi/hinnasto -sivulla.

Muutokset matkan aikana

Jos laskutusjakso vaihtuu kesken ulkomaanmatkan, kohtuullisen käytön raja nollautuu ja käytössä on uusi kohtuullisen käytön datapaketti. Jos vaihdat liittymäsi mobiilidatan osalta rajattomaksi kesken matkan, myös kohtuullisen käytön raja nousee uuden paketin mukaiseksi.

Puhelimen asetukset

Myös puhelimissa on erilaisia asetuksia, joilla roumausta voi rajoittaa. Jotta palvelut toimivat haluamallasi tavalla matkallasi, tarkasta ainakin seuraavat asiat:

  1. Tarkasta puhelimen asetuksista, että datan yhteyspiste (APN) on data.moimobile.fi Puhelin voi toimia kotimaassa väärilläkin asetuksilla, mutta ulkomailla data ei toimi ilman oikeita asetuksia.
  2. Huomaa, että jos kytket puhelimen asetuksista mobiilidatan roaming-eston päälle, estää se myös kotimaan hinnalla käytettävissä olevan roaming-data käytön EU/ETA-alueella.

Lista EU/ETA-maista löytyy täältä.

Tiesitkö, että Moi voitti Iltalehden kännykkävertailun?

Katso Moin uudet liittymäpaketit täältä. Päivitetty syksyllä 2023.

Tagit: