15 loka Ammattilaisen vinkit puhelimen suojaamiseen ja huoltoon ‒ Haastattelussa Daniel Wilenius, Fiksit

Puhelimen näyttö rikki? Puhelin ei lataa? Alla pro-vinkit yleisiin ongelmiin. Jututimme Fiksit -puhelinhuoltopalvelun perustajaa Daniel Wileniusta, ikää 18 vuotta.


Moi Daniel! Olet nuori kaveri ja opiskelija – miten päädyit perustamaan oman kännykkähuoltoliikkeen?

Omasta puhelimesta oli mennyt latausportti rikki ja korjaaminen tuntui liian kalliilta. Satuin löytämään maasta samanlaisen puhelimen missä oli kaikki muu rikki paitsi emolevy johon latausportti oli juotettu. Olin jo aikasemmin ottanut puhelimen osiin ihan vain siksi koska halusin nähdä miltä se näyttää sisältä ja miten se on koottu.

Sain puhelimen korjattua ja innostuin.

Aloin sitten ostamaan rikkinäisiä puhelimia ja korjaamaan niitä. Olin aiemmin jo ostanut ja myynnyt todella paljon käytettyä elektroniikkaa koska pidän kovin paljon kaikesta tietotekniikkaan liittyvästä ja halusin kokeilla erilaisia laitteita.


Mitkä on yleisimmät korjauskohteet?

Ylivoimaisesti yleisimmät korjaukset ovat näytön tai akun vaihtoja. Tiettyjen mallien tyyppivikoja tulee myös korjattua jonkin verran. Esimerkiksi iPhone 5 -sarjassa virtanäppäin on monilla rikki tai huonossa kunnossa.


Mitkä on parhaat vinkit jotta luuri pysyisi hyvässä kunnossa?

Näyttöön kannattaa laittaa panssarilasi. Se on todella hyvä ja halpa tapa suojata puhelimen kalleinta komponenttia. Meillä panssarilasi ei maksa kuin 10 € asennuksineen. Panssarilasin asentaminen itse on mahdollista, mutta voi olla vaikeaa koska siinä pitää olla nopea ettei pölyä ehdi tulla väliin, ja samalla täytyy myös katsoa että lasi menee tarkasti kohdalleen.

Muistan kun ekaa kertaa asensin panssarilasin enkä kauaa sitä tähdännyt kohdilleen kun se oli jo vinossa ja pölyä oli ehtinyt pääsemään alle. Nyt asentaminen sujuu jo ihan eri tavalla kun on satoja asennuksia takana. ☺️


Tuleeko mieleen muita vinkkejä älylaitteiden käyttäjille?

Toki. Jos puhelimen lataamisessa ilmenee ongelmia ei latausporttia välttämättä tarvitse vaihtaa. Taskun tai laukun pohjalla latausporttiin kertyy todella paljon pölyä, joka pakkaantuu latausportin pohjaan joka kerta kun liität laturin. 

Eli jos oma laite lataa huonosti tai vain pitämällä latauspiuhaa tietyssä asennossa (ja tiedät että piuha on ehjä), niin melkein aina syypää on latausportin likaisuus. Ongelma korjaantuu putsaamalla.

Meillä portit putsataan ihan ilmaiseksi. Saa tulla käymään. ☺️


Hyvä vinkkejä. Daniel, kiitos haastattelusta ja menestystä yrittämiseen!

Fiksit-huoltopisteen löydät Espoosta kauppakeskus AINOAsta.

 

 

Tagit: