13 helmi 6 vinkkiä, joilla varmistat puhelimen toimintakyvyn hiihtolomalla

Onko rinnekuume, himottaako hiihtolahdut? 🏂 Tai oletko ehkä lähdössä vuorille vaeltamaan tai pakoon pimeyttä etelän aurinkoon? ⛺️🌞 Instagramin ja Facebookin päivitys lomareissussa on nykyään monelle jo arkipäivää, mutta laskettelu- tai snoukkareissulla puhelimen pitäminen toimintakuntoisena voi myös muista syistä olla jopa elintärkeää. Puhelin mahdollistaa reissussa muun muassa

  • perheen tai ystävien paikallistamisen
  • avun soittamisen, jos haasteita tulee vastaan
  • musiikin kuuntelun
  • ikimuistoisten hetkien tallentamisen.

Alta löydät vinkkejä, joiden avulla varmistat, että vauhdikkaampikin loma puhelimen kanssa sujuu mallikkaasti ja voit muistella tähtihetkiä vielä vuosia myöhemminkin.

  1. Pidä puhelin lähellä sydäntä ❤️

Oli reissu sitten vaellus metsään tai Alpin rinteille laskettelemaan, niin säästä ja paikasta riippumatta takatasku on todennäköisin paikka, jossa puhelimesi tulee saamaan iskuja. Pidä siis puhelimesi takataskun sijasta rintataskussa – useimmilla ihmisillä ei ole tapana kaatua naamalleen!

Iskujen lisäksi rintatasku pitää puhelimen lähellä sinua sekä samalla suojassa kylmältä ja kostealta. Tosin jos olet lomalla suuntaamassa vaikka Kanarian saarille, niin rintataskun sijasta puhelin kannattaa pitää varjossa, jossa puhelin ei kuumene ja akku kestää paremmin.

  1. Hanki vedenpitävä suojakotelo

Kohtele puhelinta rakkaudella ja suojaa sitä kosteudelta! Heitä puhelin (tai aseta hellästi) vedenpitävään pussiin, josta lumet ja roiskeet eivät pääse läpi. Esimerkiksi minigrip-pussi ajaa asiaa loistavasti, jos tarkoitukseen suunniteltu vedenpitävä suojakotelo unohtuu matkasta. Pussi suojaa sekä lumelta että hiekalta ja toimii loistavasti myös Etelä-Suomen talven vesisateessa, jos hiihtolomaa vietetään ihan kotioloissa – superia! 😊

  1. Laita turhat sovellukset pois päältä

Puhelinta voi pitää sopivassa lämmössä ja suojata kosteudelta, mutta silti se on hyödytön, jos akku loppuu. Varsinkin laskettelurinteessä voi puhelin olla helpoin keino löytää erilleen joutuneet kaverit, ja siksi akun säästäminen on ensijaisen tärkeää!

Laita siis pois päältä kaikki toiminnot, joita et juuri käyttöhetkellä tarvitse: WiFi, Bluetooth, ylimääräiset sovellukset jne. Yhtenä ratkaisuna akun säästämiseksi voit siirtää itsesi myös lentokonetilaan – varsinkin metsässä tai vuoristossa akkua voi kulua paljonkin, jos puhelin yrittää koko ajan paikallistaa sijaintia. Mutta muista että lentokonetilassa myös GPS-ominaisuus menee pois päältä eikä ystäväsi löydä tällöin sijaintiasi!

  1. Hanki vara-akku

Jos kaikista varotoimenpiteistä huolimatta sattuu huonosti, hädän hetkellä on aina hyvä olla hätäratkaisut olemassa. Ikinä ei ole niin yksin kuin silloin kun jää todella yksin – ja ilman puhelinta! Siksi apu on hyvä olla lähellä. Jos esimerkiksi rinteessä sattuu köpelösti ja akku on loppu, voi vara-akku olla pelastava ratkaisu hädän hetkellä.

  1. Varmista pilvitallennuksen avulla muistojen tallennus

Mikäli sattuu haaveri ja puhelimesi hukkuu rinteeseen, metsään tai joku varastaa sen, varmista ettei kaikki muistot ja kauniit kuvat häviä samalla. Esimerkiksi monet Android- ja iPhone-sovellukset auttavat sinua säästymään menetykseltä. Etsi siis tarkoituksiisi sopiva sovellus ja varmista, että ikimuistoiset kuvat säilyvät matkasta, vaikka puhelimelle seikkailussa kävisikin köpelösti!

  1. Varmista kuuluvuus ja nettiyhteys tarpeisiisi

Viimeisenä on vielä tuotava esiin, että puhelimella voi soittaa, paikallistaa ystäviä sekä tallentaa kuvia pilveen tietysti vain, mikäli yhteysasiat ovat kunnossa. Varmista siis, että puhelimessasi on reissussa asetukset oikein ja puhelinliittymäsi tarjoaa sinulle tarpeita vastaavan sopimuksen. Tiesitkö, että esimerkiksi Moin Rajaton 4G -liittymä tarjoaa jopa 15 gigaa dataa EU-alueella? 😎

Katso Moin uudet liittymäpaketit täältä. Päivitetty syksyllä 2021.

Lue lisää vinkkejä lomalle:

Roaming EU:ssa – älä jää puhelimen kanssa pulaan

Ammattilaisen vinkit puhelimen suojaamiseen ja huoltoon ‒ Haastattelussa Daniel Wilenius, Fiksit

Tekstiviestit ovat maailman kalleinta dataa – tekstaa mobiilidatalla

Puhelin lomamatkalla — 10+1 parasta sovellusta matkalle mukaan!

Tagit: