7 heinä 10 parasta sovellusta kotimaan matkalle mukaan

Lomalla on mukava vaihtaa maisemaa. Suuntaatpa tänä vuonna usein tutkimatta jääville lähialueille tai toiselle puolelle maata, alla listatuilla sovelluksilla varmistat, että ulottuvilla on niin ruokaa, karttoja, kirjoja kuin majoitusehdotuksiakin – ja ilman lisäpainoa laukussa.

Matkapuhelinoperaattori Moin teettämä kyselytutkimus osoittaakin, että puhelin on suomalaisille lomalla ennen kaikkea kamera ja kartta. 😎🌴

Nomadi 🗺

Nomadista löytyy erilaisia hyväksi havaittuja reittejä eri kaupungeissa. Voit joko seurata käyttäjien luomia reittejä tai luoda omasi. Nomadin kartat voi ladata omalle puhelimelle ja käyttää myös offline-tilassa.

TripAdvisor 🔰

TripAdvisor on yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä matkailusovelluksista, eikä suotta. Muiden käyttäjien kirjoittamien arvostelujen perustella matkakohteesta on helppo etsiä itselleen esimerkiksi sopivia ravintoloita, mielenkiintoisia aktiviteetteja sekä parhaita yöpymispaikkoja.

AirBnB 🛏

AirBnB:n avulla voit majoittua kuin paikallinen. Sovelluksesta löytyy majoitusta moneen makuun: suuria villoja, mökkimajoitusta, citykoteja sekä yksittäisiä huoneita.

Kindle, BookBeat, Storytel tai Nextory 📚

Enää reissuun ei tarvitse raahata kasapäin painavia kirjoja, sillä kirjat kulkevat mukana taskussa. Erilaiset puhelimeen ladattavat kirjasovellukset ovat kätevä tapa lukea tai kuunnella kirjoja vaikka rannalla, liikenteessä tai sadepäivänä sohvalla.

AroundMe 🔎

AroundMe löytää sijaintisi perusteella lähimmät pankit, baarit, ruokakaupat, elokuvateatterit ja taksitolpat. Erittäin kätevä sovellus vieraassa kaupungissa.

Yuggler 👶

Yuggler on lapsiperheen pelastus. Sovellus auttaa löytämään lähistöltä kaikki lapsiystävälliset kohteet ja aktiviteetit. Vinkkien, valokuvien sekä hakusuodattimien avulla on helppo löytää lapsille sopivaa puuhaa.

WeShare 💶

WeSharen avulla on helppo ja jakaa kuluja varsinkin suuremmalla matkaporukalla. Yhteiset kulut syötetään sovellukseen ja se kertoo jokaisen osuuden kustakin kulusta. WeShare on yhdistetty MobilePayhyn, jonka avulla myös maksujen tasaus onnistuu yhtä helposti kuin muukin maksaminen.

Citymapper 🚃

Citymapper on kätevä reittiopas, joka toimii monissa suurimmissa kaupungeissa. Sen avulla saat yksityiskohtaiset tiedot matkasta ja sen kestosta sekä esimerkiksi mahdollisista ruuhkista matkan varrella. Sovelluksessa mukana olevien kaupunkien määrä kasvaa jatkuvasti.

Packpoint 🧳

Vihaatko pakkaamista? Packpoint luo sinulle valmiin pakkauslistan perustuen mm. matkan pituuteen, määränpäähän, sääennustuksiin sekä matkalle suunniteltuihin aktiviteetteihin.

Flush 🚾

Flush on korvaamaton apu äkillisen vessahädän iskiessä: se näyttää kartalla sinua lähimmät wc:t!

 

Toivottavasti vinkeistä on iloa. Hauskaa ja turvallista lomailua!

 

Lisää aiheesta:

EU roaming -muistilista – älä jää puhelimen kanssa pulaan

Tutkimus: Puhelin ei ole ulkomailla samanlainen viihdekeskus kuin kotona

Miksi kännykän käyttöä yhä rajoitetaan lentokoneissa?

 

Tagit: